BOHUNICKÝ ŠPRTEC V POHÁROVÉM LESKU

Bohunické stolní hokejisté čeká pořadatelsky náročný program roku 2020. Po opět veleúspěšném roce 2019, kdy se jejich vitrína slávy rozrostla o další tři poháry ze soutěží družstev - dva stříbrné a jeden bronzový - mají bohuničtí orli před sebou spousty akcí.

Již 29.2.2020 odjíždí bohunický "A" tým k prvnímu kolu nejvyšší soutěže družstev do města Břeclav obhajovat minimálně stříbro z loňského roku. O den později se THE Orel Bohunice vydá na první kolo 2. nejvyšší soutěže družstev do Žďáru nad Sázavou obhajovat též minimálně stříbrné umístění z roku 2019.

Soutěže družstev budou pokračovat náročným kolotočem po celý rok. Všechny naše celky čeká 21.3.2020 Českomoravský pohár družstev v Mostě, kde se naši borci pokusí navázat na bronz z předchozího ročníku. Náročná soutěž, kde má vítěz právo reprezentace na světovém poháru WTHA byla v minulosti již dvakrát doménou bohunického oddílu.

Na domácí půdě se představí šprtec 23.5.2020 na jednom z největších turnajů sezóny označeném jako Orel Cup ČP36. Turnaj s kapacitou cca 100 hráčů je jedním z kvalifikačních turnajů pro mistrovství ČR. Orlovna, tak tento den bude praskat ve švech. O týden později - tedy 31.5.2020 se představí šprtec pod širým nebem. Na symbolických 11 stolech oslavíme výročí 111 let Orla na Moravském náměstí v Brně představením hry šprtec pro širokou veřejnost. Klání se v loňském roce účastnilo nespočet sportovních i politických osobností včetně starosty jednoty Orel Bohunice Václava Zavadila či starosty městské části Brno-Bohunice Antonína Crhy. V rámci kvalitního tréninku bude navíc červen patřit v orlovně šprtci pro tradiční play off. Interní soutěž hraná již od roku 1993 musela loni investovat po 25 letech do putovního poháru, aby na svůj dřevěný podstavec mohla umístit 27.vítěze interní bohunické soutěže. Kdo se jim stane letos se dozvíme právě tento červen. Kroužek stolního hokeje je Vám nadále k dispozici ve vybrané čtvrtky vždy od 18 hodin v bohunické Orlovně. 

Pokud Vám vyhovují pro šprtec až po prázdninové termíny je vám k dispozici v říjnu turnaj jednotlivců v orlovně Brno-Bohunice a to 24.10.2020. Pokud jste jen příznivcem sledování nespočtu zápasů, pak o týden dříve - konkrétně 18.10. proběhne v orlovně domácí zápas THE Orel Bohunice v druhé nejvyšší soutěži družstev. Do Brna se ten den sjedou všechny týmy druhé ligy družstev. Ten kdo by chtěl vidět na domácí půdě nejvyšší soutěž družstev - ten by musel do orlovny již v dubnu a to 25.4.2020. 

V kalendáři zatím chybí tradiční Vánoční turnaj ve stolním hokeji, který je též vhodný pro úplné nováčky.

Chcete-li se stát novým členem oddílu stolního hokeje přijďte na čtvrteční trénink v 18 hodin do bohunické orlovny. Přezůvky s sebou. Těšíme se na vaši účast.

Více info u vedoucích oddílu:

Michal Franěk - 728 238 898 - Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Martin Vrána - 731 265 670